Klik Hier terug naar hoofdpagina.
Hier wat info over de mogelijkheden om naar het event te komen.
Extra leuk is lopen of fietsen, via de route van de Intocht. Daarlangs zijn meerdere punten met WOII sporen. Een kaartje daarmee komt op 5 mei op deze site. Klik daarvoor op 5 mei hier.
>Lopend
Voor wie lopen de route van de geallieerden en de Intocht wil volgen; bij het Hogelandsepark kan auto of fiets geparkeerd en later opgehaald. (Voor auto’s wel maandagtarieven.) Erheen gaan kan natuurlijk ook per OV, een fiets kan eventueel aan de hand meegenomen.
>Per fiets
De fietsenstalling onder het Stadhuis is vanaf 9.00 uur open (stalling van de Gemeente – U stal).
Rondom het Stadhuis is het voetgangersgebied. Hier mag slechts een deel van de dag gefietst worden, dus over het plein erheen moet even lopend.
De ingang is aan zijde Korte Minrebroederstraat. Je komt er via een vrij lange trap.
Bakfietsen kunnen er niet gestald worden. Alternatief is de fietsenstalling bij het Neude en evt de openluchtstalling bij het Janskerkhof als die alweer open is. (Vanaf beiden kan natuurlijk wel ook leuk de Pelotons tegemoet gelopen of het laatste deel met hen meegelopen worden.
Zie ook www.u-stal.nl
>OV, per bus of trein.
De beste OV-verbinding vanaf het eigen huis is te vinden met: https://9292.nl/
De dichtstbijzijnde bushaltes voor Stadhuis Utrecht zijn Domplein en Neude. De dichtstbijzijnde bevindt zich op 5 min loopafstand.
De volgende lijnen hebben routes die langs Stadhuis Utrecht komen: Bus 28, 50, 73, 74, 77.
De volgende lijnen hebben routes die langs Korte Minrebroederstraat / Stadhuisplein komen: Bus 2, 28, 50, 73, 74.
Utrecht heeft meerdere kleine treinstations van waar naar Utrecht Centraal gereden kan worden https://rail.cc/nl/utrecht/station/c
Voor wie van Utrecht CS naar de Stadhuisbrug wil lopen hier de routebeschrijving.
www.vgn.nl/system/files/article/file/Trein-Routebeschrijving-Utrecht-Centraal-Stadhuisbrug.pdf
>Auto
De hele route die de Intocht neemt kan gewoon gereden worden. De hoop is dat andere automobilisten (dan de Intochtrijders) deze in principe vermijden als zij langs komen.
Langs de Nobelstraat en daaromheen kan deels ook geparkeerd worden. In Utrecht zijn de parkeertarieven op deze feestdag als op een gewone maandag
www.utrecht.nl/wonen-en-leven/parkeren/parkeren-bezoeker/parkeerplattegrond
>Gehandicaptenparkeerplaatsen
Waar kan met een gehandicaptenkaart, gratis geparkeerd worden in Utrecht centrum?
In de Minrebroederstraat zijn twee parkeerplaatsen voor gehandicapten.
Er wordt nog naar een overzichtskaartje gezocht.
>Rolstoel ed.
Alle locatie, de Biltstraat, het Stadhuisplein, de Stadhuisbrug en het stadhuis zijn vrij toegankelijk met een rolstoel of rollator o.i.d. In de Biltstraat zijn de trottoirs heel breed, ons is nig niet bekend of je bij kruispunten makkelijk stoepen op en af kan, de bestrating bij de pleinen is goed, wel loopt alles iets op richting het centrum, zoals vaak bij een oude stadskern. Het stadhuis heeft naast het bordes een goed glooiende opgang.
>Iemand afzetten
Met kan via de Minrebroedertraat langs de punt van het Stadhuisplein rijden en dan via de Telingstraat weer weg. Daar kan ook geparkeerd, als er plaats is, en dan kan iemand afgezet worden. In principe is het niet toegestaan om gewoon op straat te stoppen om iemand uit te laten uitstappen en zelfs voor zulk ultrakort parkeren moet vaak parkeergeld betaald worden. (Meer details hier als die ons bekend worden.)
>W.C.
In het Stadhuis zijn op de begane grond prima toiletten, ook met voorzieningen voor gehandicapten, die gewoon gebruikt kunnen worden door de bezoekers van het event. Links van het bordes zit een glooiende opgang voor rolstoelen, rollators, kinderwagens.
Klik Hier terug naar hoofdpagina.
,
,
,
,
,
,
,
.